Vyhledávání


Kontakt

Magický svět kouzel, Saara R. a Sophie R.

E-mail: magickysvetkouzel@seznam.cz. SaaraR@seznam.cz. SophieR@email.cz

Spojení živlů

15.06.2014 19:43

 

Vzduch + oheň = pozitivní spojení
Bez vzduchu oheň nemůže hořet. Vzduch se ohněm ohřívá. Souhra elementů je důležitá pro život. Společně tvoří, ale nemají vytrvalost.
Země + voda = neutrální spojení
Voda sama nemá formu, ale může se udržet a téct díky formě tvořené zemí. Země může vodě poskytovat hloubku. Voda může zemi vymílat. Spolu mohou vytvořit také nepříjemné bláto. Společně tvoří vážnost a houževnatost, ale také starost.
Vzduch + voda = pozitivní spojení
Vzduch může vodu uvést do pohybu - buď jako páru nebo způsobit vlny. Vzduch je vodou zvlhčován, buď optimálně nebo příliš. Jedna z nejcitlivějších kombinací - důležitá je rovnováha. Společně tvoří soulad emocí a rozumu, tvořivost a nadhled.
Vzduch + země = neutrální spojení
Je jim společná všudypřítomnost, jinak mají na sebe navzájem malý vliv. Společně tvoří logické a praktické myšlení, ale mohou způsobit chlad a nedostatek emocí.
Oheň + země = neutrální spojení.
Spojením vzniká magma, sice ohrožuje, ale mění krajinu a obohacuje ji o nové prvky. Tvořivá a produktivní kombinace - spojuje iniciativu a kreativitu se smyslem pro konkrétnost a realizovatelnost. Hrozí však "převálcování" všeho kolem. Oheň a země tvoří tvůrčí sílu, ale také bezohlednost.
Oheň + voda = negativní spojení.
Oheň může přivést vodu do varu - změna skupenství. Pokud není voda v nádobě - oheň uhasí. Problematická kombinace, při bezprostředním kontaktu se oba tyto živly okamžitě mění. Oba přinášejí obnovu, voda omývá staré, oheň to nechá shořet. Dohromady tvoří náladovost, impulzivnost a nestálost. Soulad těchto dvou elementů je v podstatě nemožný.